söndag 5 januari 2014

Mera glömt...

Har ju fullständigt glömt bort att visa min julklapp till älsklingen!
Jag har i tio år lovat honom ett överkast till vår säng. Inte mindre än tre olika har påbörjats, men inte slutförts :o)
Slutligen bestämde jag mig för hur jag skulle göra, när jag såg en tutorial om hur man syr av jelly rolls. En jelly roll består av ett antal tygremsor av samma bredd, av matchande tyger, som är ihoprullade till en rulle.
Sagt och gjort, jelly rolls inköptes, ljuvlig kvalitet och underbara färger, som alltid när det är Kaffe Fassett som designat :o).

Jag sydde ihop alla remsorna till ett jättestort tygstycke och beslöt under tiden att jag ville ha en hel baksida. Det var lite värre med det, men skam den som ger sig!  Fick slutligen tag på ett superfint, tjockt satintyg med 230cm bredd. Helt perfekt!
Satt och sydde i smyg på kvällarna och hann klart ett par dagar innan julafton. För den som inte vet, kan jag berätta att det är vansinnigt bökigt att ensam försöka hantera två tygstycken som är 230×250cm OCH tjock vadd mellan dessa två. Men jag lyckades vika ihop alltihop och få ner det i en jättelåda. Tog dessutom slut på julklappspappret när jag slog in lådan :o).
Det var utan tvekan det absolut största paketet under granen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar