fredag 25 februari 2011

Hur syr man en klänning som Askungens?..

Storasyster tyckte inte att klänningen med päronen var så spännande. "Men mamma, den är ju inte blå som Askungens" Jag hade ju förvisso sagt att jag skulle fundera på saken, när önskan om en alldeles egen Askungen-klänning kom från storasyster. Men jag trodde kanske att jag kunde distrahera med något annat...det gick inte riktigt enligt plan :D
Favoriten just nu (har varit ett bra tag) är en jättegammal klänning, som är just blå, eller, nja det blå i mönstringen överväger de andra färgerna. Modellen däremot är inte alls lik en prinsessklänning, men det verkar spela mindre roll.

Då behövs det två olika blå kulörer av satin... Världens bästa mamma hade med sig en bit blå satin förra helgen, då hon var här. Och jag mindes sedan att jag hade en klänning av ett tunt skirt blommigt tyg, för ett antal år sedan. Underklänningen till denna var sydd av en vacker blå satin. Den kanske jag kan använda! Ner i källaren och leta bland lådorna med kläder som kanske kan passa igen någon gång i framtiden... ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar